به گزارش خبرگزاري مهر، هادی قاسمپور با بیان اینکه تدوین ابتدایی این اَبَرگزارش از سوی متخصصان زبده راه و شهرسازی انجام شده است، اظهار كرد: این گزارش جامع پس از آمادهسازی، به مدت یک سال از سوی گروه متخصصان حاشیه شهر مشهد بررسی و در راستای تصمیمسازی نهادهای متولی، به صورت بستههای فشرده و خلاصهشده نیز آماده ارایه شده است.
وی اظهار كرد: اسکان در بافتهای ریزدانه و بدون استحکام، نبود شبکه جمعآوری فاضلاب، کمبود و خاکیبودن معابر، حضور اتباع بیگانه، بیکاری، اعتیاد، نبود فضای سبز و اماکن ورزشی و بسیاری شاخصهای دیگر را از موارد بررسیشده در این طرح میباشد.
قاسمپور درباره راهکارهای ارایه شده در این گزارش جامع برای مقابله با گسترش حاشیهنشینی در مشهد، گفت: در بسیاری از مدلهای ارایه شده برای حل بحران حاشیه شهر در کلانشهرها، میتوان از واگذار نکردن مسئولیتهای اجرایی بهسازی حاشیه شهر به مردم به عنوان پاشنه آشیل حاشیه شهر نام برد، اما در مدلبندیهای جدیدی که ارایه شده است، با واگذاری بسیاری از نقشها به بومیهای مناطق حاشیه شهر، راه برای بازسازی و بهسازی این مناطق هموار شده است.
به گفته مشاور شهردار در امور جوانان تجربه مدل شهرک جعفرآباد کرمانشاه به عنوان مدل موفق بهسازی حاشیه شهر است که با واگذاری عملیات ریشهیابی مشکلات، بیان راهکارها و واگذاری مسئولیتهای اجرایی بهسازی به مردم بومی، بسیار فراتر از وعدههای دولتی در نوسازی و بهسازی پیشرفت کرده است.
قاسمپور همچنین با بیان اینکه مطالعات صورت گرفته برای تدوین این طرح جامع در دو بازه زمانی ٥ ساله صورت گرفته است، تصریح کرد: در فاز اول، بیشتر الگوهای ساماندهی در سه حوزه داخل محدوده قانونی شهر، کمربند سبز و حریم شهر مد نظر قرار گرفته، به گونهای که برخی روستاها به محدوده شهری نزدیکتر شوند و مناطق موجود در کمربند سبز در صورت صلاحدید و توان اجرایی به مناطق منفک شهری تبدیل شوند.
وی ادامه داد: در فاز دوم این طرح، سه منطقه نوده، طبرسی ٥٦ و شهرک شهید رجایی به عنوان سه منطقه پایلوت، با تمام معیارها و شاخصهای حاشیه شهر مورد مطالعه ریز و کالبدی قرار گرفته است و در نهایت نیز مجموع این طرح ١١ هزار صفحهای با بازبینی جامع توسط متخصصان کارگروه حاشیه شهر گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد مورد بازبینی و به روزآوری شده است.
نظر شما